Завжди актуально та смачно: як приготувати яблучний пиріг з пісочного тіста
Джерело: unian.ua
Для приготування цієї страви вам не знадобиться багато інгредієнтів.
Завдяки здобному пісочному тісту та солодкій, тушкованій яблучній начинці утворюється такий простий, але дуже смачний яблучний пиріг. Розробники рецепта команди Good Food поділилися порадами щодо приготування пирога, а також назвали його класичною і традиційною стравою, пише Express.
Інгредієнти для начинки
- 1 кг яблук;
- 140 г золотистого цукрового піску;
- ½ ч.л. кориці;
- три ст.л. борошна.
Для тіста
- 225 г вершкового масла кімнатної температури;
- 50 г цукрової пудри;
- два яйця;
- 350 г простого борошна, бажано органічного;
- м’яко збиті вершки, для подачі.
Спосіб приготування
Спершу застеліть велике деко одним шаром паперових рушників, після чого розріжте яблука на четвертинки, видаліть серцевину, очистіть від шкірки та наріжте близько до 5 мм завтовшки та рівномірно викладіть на деко.
Після чого покладіть другий шар паперових рушників і відкладіть нарізані яблука вбік, поки ви готуєте і охолоджуєте тісто. Для того, щоб приготувати листкове тісто, почніть зі збивання вершкового масла та цукру у великій мисці до однорідної консистенції.
Потім розбийте одне яйце і жовток, але збережіть білок на потім – його потрібно буде використати для глазурі. Збийте яйце і жовток з іншими інгредієнтами тіста трохи менше однієї хвилини. Повільно вмішуйте борошно дерев’яною ложкою, поки воно не почне братися в грудки, а потім закінчіть збирати його руками.
Обережно скачайте тісто в кулю, загорніть його у харчову плівку та поставте у холодильник на 45 хвилин.
Тим часом потрібно приготувати начинку. Змішайте 140 г цукру з корицею та борошном у достатньо великій мисці. Коли тісто постоїть у холодильнику зазначений час, розігрійте духовку до 190°C / вентилятор 170°C / газ 5.
Злегка збийте яєчний білок виделкою у мисці. Відріжте третину тіста та тримайте його загорнутим, поки розкачуєте решту. Вистеліть нею форму для пирога, залишивши невеликий звис.
“Третю частину розкачайте в коло діаметром близько 28 см. Тепер підготуйте яблука, промокніть їх насухо кухонним папером, перш ніж висипати в миску з корично-цукровою сумішшю. Швидко перемішайте суміш руками і відразу ж викладіть у форму, вистелену папером для випікання, високим шаром. Збризніть трохи води по краях форми і накрийте яблука кришкою, притискаючи краї один до одного, щоб вони були щільно закриті”, – продовжують кулінари.
Після чого обріжте край гострим ножем та зробіть п’ять маленьких надрізів на кришці, аби виходила пара. Далі змастіть тісто яєчним білком та посипте цукровою пудрою. Випікайте 40-45 хвилин до золотистого кольору, потім дістаньте його та дайте йому постояти 5-10 хвилин. Посипте його ще цукровою пудрою та подавайте з м’яко збитими вершками.
Також кулінар Емма Віллс поділилася рецептом шоколадного торта, який готується дуже просто. За її словами, цей торт є “найкрасивішим у світі”.