Запечена картопля: 12 варіантів приготування на будь-який смак

Запечена картопля – це класична страва, яка є спільною для багатьох кухонь світу. Її простота в приготуванні, неперевершений смак і різноманітність варіацій роблять її популярною стравою для будь-якого обіду або вечері. Сьогодні ми підготували для вас 12 цікавих рецептів запеченої картоплі, які зачарують своїм ароматом і смаком.

Класична запечена картопля з розмарином і часником

Цей простий рецепт надзвичайно ароматної і смачної запеченої картоплі. Картоплю ріжуть на кубики, змішують з нарізаним часником, розмарином, оливковою олією, сіллю і перцем, а потім запікають у духовці до золотистого кольору.

Запечена картопля з беконом і сиром

За цією версією запеченої картоплі додають до класичного рецепту шматочки смаженого бекону та натертого сиру. Картопля ріжеться на тонкі пластинки, змащується оливковою олією і смажиться разом з беконом. Потім продукти, шар за шаром, складаються в посудину і все це запікається до рум’яної скоринки.

Запечена картопля з куркумою

Цей рецепт додає колориту та незвичайного смаку до запеченої картоплі. Картопля нарізається на кубики, змішується з оливковою олією, куркумою, сіллю і перцем, а потім запікається у духовці до хрусткої скоринки. Куркума додає яскравого жовтого кольору і пікантної нотки.

Запечена картопля з розмарином та лимоном

Цей рецепт додає свіжості і цитрусових ноток до запеченої картоплі. Картопля нарізається на пластинки, змішується з нарізаним розмарином, лимонним соком, оливковою олією, сіллю і перцем, а потім запікається до золотистого кольору. Цитрус у цій страві відповідає за смак і аромату.

Запечена картопля з чеддером і беконом

Смачна комбінація сиру чеддер і бекону надає запеченій картоплі неперевершеного смаку. Картопля нарізається на пластинки, змішується з оливковою олією, сіллю, перцем, смаженим беконом та натертим сиром чеддер, а потім запікається до рум’яної скоринки.

Запечена картопля з часником та пармезаном

Ця проста і смачна страва використовує картоплю, часник та пармезановий сир. Картопля кропиться на кубики, змішується з оливковою олією, нарізаним часником, сіллю, перцем та натертим пармезаном. Потім все це запікається до хрусткої скоринки.

Запечена картопля з тим’яном та лавровим листом

Картопля нарізається на пластинки, змішується з оливковою олією, сіллю, перцем, свіжими листочками тим’яну та лавровим листом, а потім запікається до золотистого кольору. Ці трави надають картоплі надзвичайно насиченого смаку.

Запечена картопля з паприкою та чилі

Ця страва пропонує вам поєднання солодкої паприки і гострого чилі для надання запеченій картоплі пікантного смаку. Картопля нарізається на кубики, змішується з оливковою олією, сіллю, перцем, паприкою та нарізаним чилі, а потім запікається до хрусткої скоринки.

Запечена картопля з карамелізованою цибулею і бальзамічним оцтом

Ця страва поєднує солодкий смак карамелізованої цибулі і кислуватий аромат бальзамічного оцту. Картопля нарізається на пластинки, змішується з оливковою олією, сіллю, перцем, карамелізованою цибулею і бальзамічним оцтом, а потім запікається до золотистого кольору. Ця незвична комбінація надає картоплі багатогранного смаку.

Запечена картопля з лимоном та часником

Додайте свіжості та аромату до запеченої картоплі. Картоплю нарізають на пластинки, а потім змішують з нарізаним часником, соком та цедрою лимона, оливковою олією, сіллю та перцем. Все це розкладають на пекарський лист та запікають у духовці до золотистого кольору та хрусткої скоринки.

Запечена картопля з італійськими травами

Цей варіант запеченої картоплі використовує суміш італійських трав, щоб надати страві витонченого смаку. Картоплю нарізають на кубики, змішують з оливковою олією, сушеними італійськими травами (як от базилік, орегано, розмарин, тим’ян), сіллю та перцем. Потім все це запікають у духовці до золотистого кольору. Цей рецепт надає картоплі насичений італійський аромат і смак.

Запечена картопля з гірчицею та медом

Рецепт поєднує гострий смак гірчиці з ніжним солодким присмаком меду і створює унікальний смаковий баланс. Картоплю нарізають на пластинки, змішують з оливковою олією, гірчицею, медом, сіллю та перцем. Все це розкладають на пекарський лист та запікають у духовці до золотистого кольору. Цей рецепт надає картоплі гармонійну солодко-гостру смакову палітру.

Запечена картопля – це ситна і смачна страва, яка може бути основною стравою або супроводом до інших страв. Її можна приготувати в різних стилях та з різними спеціями, щоб задовольнити ваші смакові пристрасті. Експериментуйте з рецептами та насолоджуйтесь неперевершеним смаком!

Джерело