Як спекти ідеальне брауні-печиво: простий рецепт, який “завірусився” у мережі

50cb92dc08c38b0e3141c144c9aedc86

Джерело: unian.ua

Для приготування брауні-печива не обов’язково готувати тісто з багатьох інгредієнтів. Для цього можна використати вже готову суміш для брауні. Такий рецепт публікує видання Parade.

Йдеться про поєднання брауні і печива: десерт виходить ніжним і тягучим, як брауні, але при цьому має жувальну текстуру шоколадного печива. 

Зазначається, що авторкою рецепта є Стеф Джильйотті з TikTok, і він став “вірусним” завдяки своїй простоті. 

Також вказується, що можна обирати безглютенову суміш для брауні, якщо це потрібно для здоров’я.

• 2 яйця;

• ½ склянки олії або розтопленого несоленого масла;

• 1 склянка шоколадних крапель (вони вже можуть бути у суміші).

Покроковий процес приготування

1. Розігріти духовку до 175°C, застеліть деко пергаментним папером.

2. У мисці збити суміш для брауні, яйця та олію (або розтоплене масло). Якщо потрібно, додати шоколадні краплі після ретельного перемішування тіста. Тісто буде дуже густим і більше нагадуватиме тісто для печива.

3. Використовуючи ложку, сформувати кульки тіста та викласти їх на деко. Між печивом залишати відстань кілька сантиметрів, адже воно трохи розтікатиметься.

4. У рецепті Стеф зазначено, що випікати потрібно 10 хвилин, але цього може бути мало. Це залежить від розміру печива. А ще, ймовірно, безглютенове борошно потребує тривалішого випікання. Тому може знадобитися ще кілька хвилин

5. Після випікання залишити печиво на 3 хвилини, щоб воно трохи охололо, а тоді перекласти на тарілку. 

До цього печива можна додати горіхи, полити карамеллю чи почипати цукровою пудрою – залежно від вашого смаку.

Раніше УНІАН розповідав, як приготувати найніжніший варіант італійського десерту тірамісу. Останнім часом з’явилося дуже багато нетрадиційних варіантів цього десерту – малиновий, лимонний, полуничний.

Тим часом тірамісу можна об’єднати зі ще одним культовим десертом – банановим пудингом. Для його приготування доведеться витратити трохи більше зусиль, ніж для класичного тірамісу, оскільки потрібно буде приготувати заварний крем. Однак, як запевняють автори рецепта, це того варте.