Шеф-кухар з мішленівською зіркою розкрив секретний інгредієнт для ідеального болоньєзе

3f75c49ab0c1db1da9e9e7e91ca80295

Джерело: unian.ua

Спагеті болоньєзе є фаворитом багатьох людей і його легко приготувати вдома завдяки простоті рецепту. Проте мішленівський шеф-кухар Пол Фостер стверджує, що для приготування ідеальної пасти потрібно додати один інгредієнт – молоко.

“Цей рецепт заснований на моїх кулінарних знаннях, моїй ностальгії, а також на моєму досвіді використання оригінальних рецептів у Болоньї”, – цитує його слова Mirror.

Спочатку дрібно нарізаються цибуля, селера та морква. Часник та чебрець також треба подрібнити. 

Потім усі ці інгредієнти додають у сковороду з гарячою оливковою олією з щедрою дрібкою солі. Туди треба перемістити овочі й готувати їх 3-4 хвилини. Потім додати часник з чебрецем і готувати ще 2 хвилин.

Відкладаємо їх в сторону, а на сковороді обсмажуємо яловичо-свинячий фарш, постійно помішуючи. Коли м’ясо підрум’яниться, додайте трохи червоного вина і дайте суміші загуснути. Додайте трохи томатного пюре і підсмажену овочеву суміш. Туди ж переміщуємо кілька консервованих помідорів і вливаємо курячий бульйон.

“Воно буде досить рідким, тому вам потрібно повільно варити його близько трьох годин, щоб зменшити його та сконцентрувати, щоб він став густим і глянцевим”, – каже Пол.

Молоко треба давати в самому кінці замість вершків. Воно надасть соусу кремову текстуру. Після цього можна приправляти.

Як повідомляв УНІАН, коли справа доходить до різдвяної вечері, картопля є лідером за популярністю. Зазвичай з неї готують прості страви, які комусь можуть вже набриднути. На тлі цього у мережі завірусився цікавий рецепт картоплі від шеф-кухаря Семі Сітса – він набрав понад 18 млн переглядів у мережі.