Прострочене масло: чи можна його їсти, як правильно зберігати

c0835dc06bf95902fbbf11f75d87dedc

Якщо термін придатності вашого масла минув і на ньому не видно видимих ​​ознак псування, ви можете використовувати його в кулінарії або для випікання.

Нам часто буває важко обійтися без масла, особливо в деяких рецептах чи тостах. Він надає стравам ні з чим не можна порівняти смак. Але що робити, якщо в холодильнику занадто багато масла? Чи безпечно вживати в їжу масло зі строком придатності, що минув? Ми вам все пояснимо.

Чи може масло зіпсуватися?

Масло, хоч і виготовляється з молока, має більш тривалий термін зберігання, ніж молоко. Завдяки низькому вмісту води уповільнюється розмноження бактерій та уповільнюється його деградація. Більш того, солоне масло зберігається довше, ніж несолоне: сіль вбирає частину вологи, створюючи середовище, ще менш сприятливе для мікроорганізмів.

Однак, якість масла може погіршитися, якщо воно піддається впливу світла або джерела тепла. Не варто забувати, що масло має мінімальний термін придатності (МСГ), якого краще дотримуватися, щоб насолоджуватися його смаком і поживними властивостями.

Після кожного використання поміщайте масло в холодильник, накривши його оригінальною упаковкою.

Як дізнатися, що масло зіпсована?

Перевірте мінімальний термін придатності (MDD)

Масло має DLUO (термін придатності), також званий DDM (термін придатності), який вказує період, протягом якого воно найкраще зберігає свій смак і текстуру. Це означає, що рекомендується вжити пачку масла до дати, зазначеної на упаковці. Після закінчення цього терміну смак продукту може змінитися, яке поживні властивості можуть трохи знизитися.

Перевірте наявність видимих ​​ознак закінчення терміну придатності

Запах: Чи має ваше масло кислий запах? Це означає, що настав час викинути його у відро для сміття.

Смак: Кислий чи неприємний присмак? Ваше масло, ймовірно, вже не свіжа.

Легкий присмак прогорклого масла не становить вам небезпеки, але краще уникати його вживання.

Цвіль: Якщо на маслі є пліснява, це явна ознака того, що воно зіпсувалося. Викиньте його негайно.

Прострочене масло: чи можна його їсти?

Колір масла стає яскраво-жовтим, смак більш вираженим, а запах незвичайним… Краще його позбутися! Однак якщо ваше масло не має ознак псування, ви можете вжити її в їжу через два тижні після дати, вказаної на упаковці.

Звичайно, будьте пильні: перш ніж намазувати, спробуйте, понюхайте та вивчіть текстуру.

Таблиця з приблизними термінами зберігання солодковершкового та солоного масла після закінчення терміну придатності. Зберігати у холодильнику в закритій упаковці.

Несолоне солодке масло — зберігання після закінчення терміну придатності (приблизно): 1-2 тижні.

Солоне масло — зберігання після закінчення терміну придатності (приблизно): 2-3 тижні.

Чи може прострочене мало викликати захворювання?

Вживання простроченого масла, особливо якщо не дотримувалися умов зберігання, може призвести до проблем із травленням, таким як біль у животі та дискомфорт у галузі травлення.

Як зберігати масло, щоб воно не зіпсувалося?

Зберігати при кімнатній температурі

Чи можна зберігати масло поза холодильником? Так, це можливо, але не надовго. Щоб зберегти його при кімнатній температурі, слід зберігати в герметичному контейнері, наприклад, в маслянці, і бажано в прохолодному приміщенні. Якщо масло довго зберігати поза холодильником, воно починає гіркувати, набуваючи неприємного запаху і змінюючи текстуру.

Зберігання у холодильнику

Зберігайте масло у холодильнику в герметичному контейнері, бажано в оригінальній упаковці. Ця звичка часто ігнорується. Однак це дійсно має значення і дозволяє довше зберігати смак масла.

Зберігання у морозильній камері

Незалежно від того, солоне або солодке, вершкове масло ідеально підходить для заморожування. Однак солоне масло зберігається у морозилці довше. Його можна помістити в герметичний пакет для заморожування, переконавшись, що продукт зберіг свою оригінальну упаковку. Таким чином, продукт буде захищений та збереже свій смак, якщо його заморозити до закінчення терміну придатності, вказаного на упаковці.

Джерело: afisha.bigmir.net