Проста паста карбонара у домашніх умовах: рецепт від шеф-кухаря популярного ресторану

985a9c53cd23851b0dd98dab83694d83

Джерело: unian.ua

Шеф-кухар та власник ресторану свіжої пасти Pastaio у Лондоні Стіві Парлу поділився своїм простим рецептом домашньої карбонари.

“Наша головна порада, коли готуєте пасту вдома, — не викидати всю воду. Щоб приготувати карбонару, переконайтеся, що ваша паста була вологою водою, коли ви перекладаєте її в каструлю для гуанчіале. Ця крохмалиста вода додає смаку, допомагаючи з’єднати макарони та соус разом. Коли мова заходить про перець, ми рекомендуємо використовувати горошини перцю – вони найкращі”, – радить кулінар, якого цитує Еxpress.

Страва розрахована на чотирьох людей, а для приготування потрібні:

  • яйця – 1 шт.;
  • пармезан – 15 г;
  • пекоріно романо – 25 г;
  • перець – 0,5 г;
  • макарони – 120 г;
  • вода від макаронів – 100 мл;
  • гуанчіале – 50 г.

Змішайте у окремій тарілці жовток, чорний перець на натерті сири. Відваріть макарони у підсоленій воді згідно з інструкцією.

Підсмажте гуанчіале на краплині олії до хрусткої скоринки. Додайте туди зварені макарони і зніміть з вогню. Пересипте яєчно-сирну суміш на сковорідку та скористайтесь щипцями, щоб перемішувати пасту, поки вона не стане повністю покрита соусом. На цьому етапі треба додати воду від макарон для потрібної консистенції.

Прикрасьте чорним перцем і тертим пекоріно романо. 

Що ще смачного приготувати

Часто залишається декілька шматків курки, які вже не хочеться просто так доїдати. У цьому випадку чудово підійде цей рецепт пасти.

В холодні осінні дні хочеться їсти тільки затишну теплу їжу. Шоколадно-банановий хліб легко готується й чудово підійде до чашки гарячого чаю.

Раніше УНІАН розповідав, як приготувати тирамісу без печива савоярді.