Навіщо замочувати квасолю перед приготуванням: 3 маловідомі переваги
Джерело: unian.ua
Замочування бобів може допомогти зменшити деякі побічні ефекти.
Замочування квасолі дає додаткові переваги, крім більш швидкого приготування, пише health.com.
За даними Міністерства сільського господарства США, суху квасолю і перед приготуванням слід замочити. Зазначається, що замочування квасолі перед приготуванням допомагає їй вбирати воду та готуватися рівномірно.
Інша користь від замочування квасолі
Зменшує проблеми з травленням. Квасоля містить олігосахариди – клас вуглеводів, перетравлення яких може бути ускладнене для вашого організму. Це потенційно може призвести до травного дискомфорту, такого як гази, здуття живота, болі в животі, здуття живота і діарея. Замочування бобів може допомогти зменшити ці побічні ефекти, виділяючи у воду деякі олігосахариди.
Зменшує кількість антинутрієнтів. Бобові містять сполуки, відомі як антипоживні речовини, які перешкоджають засвоєнню. Замочування квасолі може поліпшити її засвоюваність і підвищити якість харчування за рахунок зниження вмісту антинутрієнтів.
Покращує текстуру і м’якість. Замочування бобів дає змогу їм зберегти форму, водночас покращуючи їхню текстуру і м’якість.
Нагадаємо, раніше УНІАН назвав 4 головні переваги спаржі для здоров’я, про які ви могли не знати.