“Димчастий” шашлик: кухар Джеймі Олівер розкрив рецепт шпажки із куркою
Зірковий кухар пояснив, головний секрет – в маринаді.
Весна – традиційний сезон для приготування шашлика на природі й саме від “правильного” маринаду залежить, наскільки м’яким та духмяний вийде м’ясо.
Зірковий кухар з Британії Джеймі Олівер запропонував свій варіант трохи солодкого шашлика з курячого м’яса, який підійде як для приготування на мангалі, так і для домашніх умов – якщо маєте гриль чи фритюрницю. Що саме пропонує кухар, описав Express.
Для курячого шашлика на грилі потрібно:
- два зубчики часнику;
- 3 шматочки імбиру;
- 140 г натурального йогурту;
- 60 мл томатної пасти;
- оливкова олія (щоб збризнути м’ясо);
- одна чайна ложка спеції гарам масала;
- одна друга чайної ложки копченої паприки;
- одна друга чайної ложки меленої куркуми;
- чотири курячі грудки без шкірки;
- два великі червоні перці;
- дерев’яні шпажки (змочені у воді, щоб не підгоріли під час випікання).
Як приготувати шашлик:
- Натріть на тертці часник та імбир, потім змішайте їх з йогуртом, томатною пастою, оливковою олією, гарам масала, копченою паприкою та меленою куркумою.
- Тим часом покладіть 12 дерев’яних шпажок у велике деко з холодною водою, щоб вони змочилися – це допоможе їм не підгоріти.
- Наріжте курячі грудки невеликими шматочками й додайте їх до маринаду, обов’язково приправивши дрібкою морської солі.
- Накрийте курку кришкою і поставте в холодильник принаймні на дві години (найкраще на вісім годин, якщо у вас є час, щоб дати можливість м’ясу увібрати спеції).
- Перед тим, як дістати курку з холодильника, займіться червоним перцем: розріжте овоч навпіл і видаліть насіння.
- Наріжте великими шматками, схожими на курку, а потім нанизайте замариновану курку і шматочки перцю на просочені дерев’яні шпажки.
- Розігрійте гриль до середньо-сильного вогню і збризніть шампури невеликою кількістю олії. Смажте шашлик на грилі від 10 до 15 хвилин, перевертаючи кожні дві хвилини, до золотистого кольору і повної готовності.
Подавайте шашлик самостійно або зі свіжим салатом, рисом чи теплими коржиками, йдеться в рецепті.
Ванільний торт в чашці – нове бачення на кекс від BBC
Якщо любите готувати легкі кекси до чаю – варто звернути уваги “на новий погляд” щодо приготування ванільного торта від BBC. Видання влітку 2023 року опублікувало варіант випічки, який можна приготувати у звичайній чашці під мікрохвильовку. На все піде приблизно 5 хвилин: сам кекс буде пектися орієнтовно хвилину. Якщо цікавить такий міні-тортик – тут рецепт.