Українець із дозволом на виїзд за кордон “штурмував” Тису, заплативши шахраям

На Закарпатті прикордонники затримали українця, який, маючи всі дозволи на виїзд за кордон, вирішив переплисти Тису. До того ж він заплатив чималу суму людині, яка його переправляла.

Про цей випадок “Українській правді” розповів офіцер Мукачівського прикордонного загону Олег Селезньов.

За його словами, в роботі прикордонників стається дуже багато дивних випадків, пов’язаних з виїздом або втечею за кордон. Як приклад, він навів один з таких, коли чоловік, маючи на руках всі необхідні папери для законного виїзду за кордон, все одно вирішив переплисти річку Тиса.

“З довідкою про виключення з обліку, з дійсними офіційними документами переходив річку (Тису — ред.). У нього дійсно право було перетину законним шляхом. Все одно пішов річкою, ще й заплатив 1500 доларів. Документи всі дійсні, ми перевіряли. Ми його оформили по статті 204-1 КУПаП”, — розповів прикордонник.

Селезньов зауважив, що після того, як його спіймали, чоловік таки виїхав за кордон, але цього разу вже як годиться.

“Він радився з “фахівцями”, які хотіли заробити на ньому і сказали – тебе там скрутять, мобілізують тебе і папірці твої порвуть”, — додав Олег Селезньов.

До слова, у квітні прикордонники затримали двох волинян, які перепливли річку Західний Буг, аби повернутися з Польщі в Україну. Ними виявилися двоє братів віком 25 і 26 років, які кілька років проживали в Німеччині. Однак, через відсутність роботи надумали повернутися в Україну, але зробити це вирішили незаконно. З собою “мандрівники” прихопили запас харчів та інструмент для перерізання дроту,