Вірусний рецепт особливої та соковитої піци з хрусткою скоринкою: його варто спробувати

Джерело: unian.ua

У мережі набирає популярності рецепт особливої піци, який буквально змушує бігти в магазин за інгредієнтами і пробувати приготувати самому.

“Піца буває різних видів, кожен з яких має унікальні характеристики, і, схоже, у кожного виду є свій козир – можливо, це скоринка (товста або тонка) або начинка, як вирішальний фактор”, – пише журнал Parade.

Як приклад цього разу наводиться рецепт перевернутої піци від блогера TikTok @diaryovamermaid.

Що таке перевернута піца

Перевернута піца – це піца, в якій звичайний порядок інгредієнтів зворотний, починаючи з начинки і закінчуючи скоринкою. Існує два основних типи перевернутої піци, включно з перевернутою піцою в глибокій тарілці (або на сковорідці) і перевернутою піцою в сицилійському стилі.

Зазначається, що цей тип піци дозволяє тісту залишатися хрустким внизу, тому що воно не перебуває під усіма начинками і до того ж допомагає начинкам повністю приготуватися, плюс соус трохи карамелізується, що підсилює його смак.

Блогерка приготувала перевернуту піцу на чавунній пательні, помістивши на дно сир і м’ясо, потім соус і тісто зверху.

“Чавун дуже добре тримає тепло і має природне антипригарне покриття, тому пательня допомагає гарантувати хрустку скоринку і піцу, яка легко виймається з пательні”, – йдеться в публікації.

Після того, як піца була готова, блогерка просто перевернула її, щоб скоринка опинилася внизу, а начинка – зверху.

Як приготувати перевернуту піцу

Автори публікації радять спочатку розкачати тісто для піци, щоб воно відповідало розміру сковорідки та покривало всі начинки.

Після цього варто змастити дно сковорідки оливковою олією і буквально зібрати піцу в зворотному порядку – спочатку сир і начинка, а потім соус і тісто для піци зверху.

“Ви можете зробити корж настільки товстим або тонким, наскільки вам подобається. Поставте її в розігріту духовку і випікайте, поки корж повністю не приготується, що має зайняти близько 30 хвилин. Дістаньте піцу з духовки, дайте їй охолонути протягом кількох хвилин, потім, використовуючи прихватки, дуже обережно переверніть її на обробну дошку”, – зазначили в Parade.

Нагадаємо, раніше УНІАН публікував рецепт картоплі від ведучого та шеф-кухаря MasterChef.