Майстер манікюру: чи легко заробляти на нігтях? Який прибуток в майстра манікюру

Усі жінки хочуть бути красивими. І це дозволяє добре заробляти майстрам нігтьового сервісу. Манікюр, педикюр потрібно робити приблизно раз в місяць. Тому починаючий майстер манікюру думає, що зможе заробляти дуже багато, і з радістю розпочинає свій шлях. Та чи справді так легко багато заробити на нігтях?

Від чого залежить заробіток майстра манікюру?

Для того, щоб стати майстром манікюру, потрібно закінчити відповідний коледж або курси. При цьому, зазвичай недостатньо простого базового курсу, адже клієнти у більшості випадків доволі вибагливі і хочуть отримувати різноманітні послуги в одному місці.

майстер манікюру заробіток

Крім того, необхідний досвід і кваліфікація. Якщо ви тільки закінчили курси, то не варто очікувати великого потоку клієнтів. Напевно, якийсь час ви будете працювати з моделями, беручи кошти лише за матеріали. Можливо, вам доведеться йти в найдешевший салон краси або навіть «перукарню», якщо мова йде про провінційне містечко. Деякі дівчата обирають роботу  «на острівках» у торгівельних центрах. Це дозволить вам набути досвід.

Відразу у вас буде небагато клієнтів. Але якщо ви хороший спеціаліст і при цьому поки оцінюєте свої послуги у дуже бюджетну суму, то з часом у вас з’являться багато дівчат, які захочуть зробити манікюр.

Потрібно постійно удосконалюватися. Якщо ви закінчили курси манікюру у 2005 році і хочете зараз поновити практику, то це точно не буде діяти. Бо нові техніки і матеріали з’являються ледь не щомісяця. Тому потрібно бути сучасним, підвищувати кваліфікацію. Деякі майстри навіть проходять первинні медичні курси.

Якщо ви відразу захочете працювати з дому, то будьте готові до того, що вам потрібно купити все для манікюру. І, крім того, необхідно мати місце для роботи. У вас повинен бути окремий кабінет і стерильні умови. Працювати на кухні або у кімнаті сина точно не вийде. До того ж, вдома повинні бути всі засоби для стерилізації.

Майстер манікюру вдома

Деякі майстрині хочуть працювати вдома. Хтось обирає таку роботу, бо не хоче платити відсотки салону і сам воліє складати свій графік. У когось так складаються обставини. Дуже часто таку роботу обирають матусі у декреті.

Чи легко заробити вдома майстру манікюру?

Але працювати вдома – це дуже відповідально. Найголовніше, це місце, де ви будете приймати клієнтів. Ідеально, коли буде окремий вхід. Бо не кожна клієнтка захоче робити манікюр і споглядати вашого чоловіка, який лежить на дивані. Облаштуйте окрему кімнату або у крайньому випадку свій куточок із власним столом, двома зручними кріслами, лампою, лаками і всім необхідним для роботи. Її можна відгородити ширмою від іншої частини квартири.

Крім того, необхідно постійно підвищувати кваліфікацію і бути в тренді. Звісно, технічну сторону манікюру варто виконувати ідеально, бо якщо ви посередній майстер, то вас не «врятує» навіть низька ціна.

Щоб клієнти про вас знали, необхідно рекламувати себе: в Інтернеті, роздавати візитки і листівки на вулицях, робити різноманітні промо, придумувати цікаві акції і знижки.

Для постійних клієнтів у вас завжди повинні бути якість приємні бонуси: масаж рук в кінці манікюру, безкоштовний дизайн 1-2 нігтиків, крем у подарунок і т.д.

Якщо ви працюєте вдома, то всі кошти лишаєте собі. Більшість майстрів манікюру «грішать» тим, що працюють неофіційно, вони не платять податки державі. Але, якщо захочете створити власний салон або навіть орендувати місце, то, скоріш за все, вам доведеться все оформляти офіційно.

Крім того, всі матеріали ви купуєте самостійно. А для того, щоб почати роботу потрібно закупити не лише спеціальний стіл, крісла, лампу, лаки, інструмент, але й найважливіше: стерилізатор, розчини для стерилізації і все необхідне для того, щоб манікюр був безпечним. Це потребує чималих вкладень. Аби працювати вдома, ви повинні розуміти, що для якісного старту вам треба як мінімум 50 тисяч гривень. Але це лише мінімальна сума.

Крім того, ви витрачатиме гроші на те, щоб навчитися новому. Курси підвищення кваліфікації можуть тривати від одного до 3-х днів. Найчастіше вони коштують 4000-5000 тисяч гривень.

Вам необхідно оплатити комунальні послуги, мати гарну ванну кімнату, де клієнт зможе помити руки, відвідати туалет. Не забувайте, що приємним бонусом буде гарячий чай чи кава, цукерка. Тому варто подумати про кавомашину.

Щомісяця ви будете купувати новинки, гелі, бази, стікери, фольгу і багато іншого, щоб клієнти йшли саме до вас.

В середньому майстер манікюру може заробити 17500-20000 гривень в місяць. Ці суми можуть значно відрізнятися. Кваліфіковані майстри з великою кількістю клієнтів можуть збільшити цю суму в рази.

Майстер манікюру в салоні

Якщо ви лише починаєте роботу, то оберіть салон. Часто курси проводяться на базі якоїсь студії і найкращих студентів лишають для роботи. У салоні краси ви будете забезпечені всім необхідним. Вам не потрібно купувати інструменти і матеріали. Але графік буде складений  не вами, ви будете виконувати виключно те, що скаже керівник.

У салоні за все відповідає керівник або адміністратор. Але тут ви будете працювати близько 8 годин на добу. При цьому зарплата може теж бути різною. В середньому салони віддають вам 30-50% вашого заробітку. Бувають і такі, що дають своїм майстрам фіксовану ставку.

Плинність кадрів у салонах досить велика. Більшість дівчат в майбутньому йде у «вільне плавання» і напрацьовує свою базу постійних клієнтів.

Якщо ви хочете  спробувати себе у нейл-індустрії, то сміливо починайте! Адже в нинішніх умовах майстрині мають можливість розвиватись, отримувати близько 20000 гривень в місяць і займатися улюбленою справою!

Джерело