Це викликає агресію: кінолог вказала на поширену помилку власників собак

Джерело: unian.ua

Бути власником собаки може бути непросто, особливо тому, що спілкування з пухнастим улюбленцем і спроби з’ясувати, чого він хоче і чого потребує, можуть здатися гігантською грою у відгадайку. Як розповіла виданню Parade кінолог Луїза Глейзбрук, власники собак часто припускаються однієї дуже поширеної помилки, що псує їхні взаємини з чотирилапим другом.

Як пояснює Глейсбрук, головне, що власники собак повинні знати і ніколи не робити – не переслідувати свого собаку (або не дозволяти це робити своїм дітям), коли їхній вихованець намагається побути на самоті.

“Коли ваш собака йде від вас – це означає, що він не хоче вашого контакту в цей час. Не варто переслідувати собаку в такому разі, намагаючись погладити або посадити собі на коліна. Роблячи це, ви неусвідомлено навчаєте свого собаку того, що спокійна і проста техніка, яку він використовує для створення простору, не працює”, – каже кінолог.

Коли це відбувається, каже Глейзбрук, собаки відчувають, що їм потрібно знайти інші способи дати зрозуміти своїм власникам, що їм потрібно трохи “часу для себе”, що іноді може призвести до того, що вони можуть вкусити.

“Якби люди поважали їх кордони і надали їм свободу дій, це значно зменшило б кількість укусів собак, бо собакам не потрібно було б шукати інші способи донести своє послання”, – пояснює вона.

3 речі, які ви можете зробити замість цього:

1. Не намагайтеся їх зупинити

2. Дозвольте їм прийти до вас самим

3. Знайдіть інші способи поспілкуватися зі своїм вихованцем, які не передбачають вторгнення в особистий простір.

Крім того, кінолог назвала ще дві речі, яких слід уникати у взаємодії з собакою.

1. Не дозволяйте вашому собаці зіткнутися з іншим собакою на прогулянці. Це може призвести до того, що інший собака перейде в режим захисту

2. Урізноманітніть харчування вашого собаки. Замість того, щоб годувати улюбленця повністю сухим кормом, кінолог рекомендує додавати до його раціону свіже м’ясо, рибу, овочі та кістковий бульйон.

Раніше УНІАН розповідав про найдобріші породи собак, які практично не схильні до прояву агресії.