Привласнили пів мільйона гривень на ремонті укриття дитячого садочку

На ремонті укриття в дитячому садочку у Києві завдано збитків державі майже на пів мільйона гривень.Про це повідомила столична поліція, наразі під підозрою підприємиць, який мав контролювати якість відповідних робіт.

Слідчі Шевченківського району з’ясували, що між управлінням містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської державної адміністрації в місті Києві та місцевим підприємцем був укладений договір щодо технічного нагляду за проведенням капітального ремонту укриття в дитячому садку.

Правоохоронці зауважили, що відповідальний підприємець мав контролювати ремонт, але він попередньо не переконавшись в якості виконання робіт, все одно підписав акти їхнього приймання. Наслідками цього стало просідання фасаду дошкільного закладу.

“Підрядником були внесені недостовірні відомості щодо вартості виконання ремонтних робіт, яка складала понад 600 тис. грн. Насправді їх вартість становить близько 170 тис. грн”

повідомляють у поліції.

Таким чином територіальна громада Києва зазнала збитків близько  430 тисяч гривень.

Слідчі Шевченківського району повідомили про підозру у службовій недбалості  (ч. 2 ст. 367). До того ж столичні правоохоронці наголошують: розпочато ще окреме кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем).

“Для встановлення причин деформації будівлі та вартості відновлювального ремонту призначено будівельно-технічну експертизу, за результатами якої буде надано оцінку діям службових осіб Шевченківської держадміністрації та підрядника”,

повідомляє поліція.

Більше актуальних новин Києву читайте на нашому порталі.