FPV-дрони та системи РЕБ: Кличко розповів, яку допомогу терміново відправлять українським захисникам на Харківщину

Українським військовим, які б’ються із ворогом на Харківському напрямку, зокрема під Вовчанськом, вже сьогодні буде відправлено FPV-дрони та системи РЕБ. Крім того, найближчими днями допомогу від Києва отримають воїни, які тримають оборону на Донбасі, Запорізькому і Херсонському напрямках.

Про це Київський міський голова Віталій Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі. Столиця продовжує підтримувати ЗСУ.

“Із того, що терміново назбирали і сьогодні відправляємо як благодійну допомогу захисникам. Зокрема, 57 мотопіхотній бригаді, яка бʼється під Вовчанськом, – 150 FPV-дронів, 4 квадрокоптери Mavic,1 систему РЕБ. Іншим підрозділам під Харків теж сьогодні вирушають 5 систем РЕБ. А найближчими днями передамо ще 350 fpv-дронів. Це те, що ми придбали-залучили за небюджетні кошти”, – розповів Кличко.

Крім того, за словами мера Києва, 92 бригаді з бюджету міста нещодавно виділили 97 мільйонів гривень на придбання необхідної бійцям автомобільної техніки та БПЛА. Все вже закупили, і спорядження найближчими днями вирушить до захисників.

“Завтра передаємо 411 Окремому батальйону авіаційних комплексів техніку, яку закупили за кошти бюджету столиці: 33 автомобілі пікап, 12 систем РЕБ, 50 антен для роботи БПЛА. На це місто виділило 51 мільйон гривень. Батальйон сьогодні тримає оборону на Донбасі, Запорізькому і Херсонському напрямках”, – додав Кличко.

Як повідомляв OBOZ.UA, мер Києва Віталій Кличко передав бійцям 3-ї окремої штурмової бригади Сухопутних військ 20 новеньких пікапів Toyota Hilux, які закупили на кошти міста. 30 квітня машини були відправлені на фронт.