Вологий та насичений шоколадний пиріг: рецепт десерту з трьох інгредієнтів

Джерело: unian.ua

Рецепти шоколадного пирога не обов’язково повинні бути довгими, складними або навіть вимагати використання духовки.

Як пише Еxpress, авторка блогу My Fussy Eater та кулінарної книги Клер, поділилась рецептом “найсмачнішого і найпростішого” шоколадного торта, який можна приготувати у аерофритюрниці.

“Я підтримую рецепти, які швидко та легко приготувати, і цей шоколадний торт у фритюрниці має бути одним із найпростіших, але водночас найсмачніших рецептів!”, – зазначає вона.

Шоколадний пиріг готується лише три хвилини та 13 хвилин випікається у аерофритюрниці.

  • борошно – 100 г;
  • шоколадна паста – 300 г;
  • яйця – 2 яйця.

Для цього рецепту можна використовувати будь-яку пасту – Nutella або іншу, яка є у вас в магазині. За словами кондитерки, шоколадна паста без горіхів також “ідеально працює”.

Спочатку змішайте всі інгредієнти до однорідності. Потім добре змастіть дно та боки форми для випічки вершковим маслом, якщо є – використовуйте також пергамент.

Клер рекомендує готувати пиріг у аерогрилі при 180 градусах протягом 13 хвилин.

“У результаті виходить справді вологий і ніжний пиріг, майже схожий на брауні”, – зазначає вона.

Якщо ви не любите таку текстуру, то залиште ще на 2-3 хвилини. Коли пиріг повністю охолоне, його можна нарізати на порційні шматочки.

Подавати його рекомендується з грецьким йогуртом і ягодами.

Як вивести плями від шоколаду

Шоколадний торт — це чудовий десерт, який неймовірно легко приготувати самостійно вдома. Мері Беррі поділилася, рецептом, для якого потрібні лише шість інгредієнтів. 

Якщо насолоджуючись десертом, ви випадково забруднились, то у нагоді будуть лайфхаки, як видалити плями шоколаду. Плями від шоколаду необхідно прибрати, щойно ви їх помітили, але важливо не розтирати їх.