Ваші гості будуть здивовані: рецепт незвичайного рису, який завірусився у мережі
Для приготування краще взяти рис басматі.
Рис відомий своєю універсальністю – його можна готувати з м’ясом, морепродуктами чи овочами, додавати у запіканки, обсмажувати і просто відварювати з вершковим маслом.
Як писав Рarade, Instagram-блогер з ніком @justinkaarthur приготував незвичайний морквяний рис. Рецепт набрав понад 225 тисяч переглядів та сподобався користувачам.
Для приготування ції страви краще взяти рис басматі. Він традиційно використовується в кулінарії Індії та Близького Сходу, де прославився своїм ароматом та злегка горіховим смаком. Однак за необхідності можна використати й більш бюджетний довгозернистий рис.
Інгредієнти для морквяного рису:
- рис – 2 склянки
- оливкова олія – 5 ст. л.
- морква – 1 шт.;
- цибуля – половинка;
- вода – 3 склянки;
- курячий бульйон – 1 кубик;
- сіль за смаком.
Кілька разів промийте рис під холодною водою, поки вона не стане прозорою. Цей дозволить прибрати надлишки крохмалю та зробить його розсипчастим.
Почніть з того, що вимийте, очистіть і натріть моркву. Далі наріжте половину невеликої цибулини. Відкладіть овочі убік.
Розігрійте олію на середньому вогні в каструлі середнього розміру. Обсмажте моркву та цибулю на середньому вогні протягом 5 хвилин. Далі додайте промитий рис і перемішайте
Додайте моркву та цибулю та обсмажте в олії приблизно 5 хвилин, часто помішуючи, щоб не підгоріло. Потім додайте промитий рис і перемішайте, щоб з’єднати його з овочами.
Влийте 3 склянки води, додати бульйонний кубик і сіль. Накрийте каструлю алюмінієвою фольгою, потім кришкою і готуйте на повільному вогні близько 15 хвилин. Подавати краще додавши на тарілку трохи овочів.
Що цікавого радять кухарі приготувати
Зірковий шеф-кухар Джеймі Олівер поділився поживним рецептом пончиків з медом, джемом з чорниці та йогуртом.
Шеф-кухар BBC Food Елліс Баррі розповів, як можна приготувати омлет.
Курячий пиріг є улюбленою традиційною британською вечерею. Олівер розповів, як приготувати цікавий та соковитий варіант цієї страви.