У Києві втричі зросла кількість отруєнь, — Держпродслужба

В останні тижні у Києві втричі зросла кількість харчових отруєнь продуктами, які зіпсувалися внаслідок спеки та постійних відключень електроенергії. Про це заявив начальник Головного управління Держспоживспоживслужби у Києві Олег Рубан, передає Київ 24.

Глава Держпродспоживслужби зазначив, що фахівцями зафіксовано масштабні спалахи гострих кишкових інфекцій у дитячих дошкільних закладах та дитячих таборах.

Рубан нагадав, що у разі отруєння харчовими продуктами необхідно звернутися до територіального органу Держпродспоживслужби або зателефонувати на гарячу лінію, яка функціонує у кожному регіоні.

«Ми виїжджаємо на це місце протягом 24 годин. Якщо є загроза здоров'ю, реагуємо одразу», – сказав він.

Глава Держпродспоживслужби наголосив на важливості контролю за температурним режимом зберігання продуктів.

«Споживачі мають право перевірити у продавця температурний журнал. Температура зберігання не повинна перевищувати 6-8 градусів», – додав він.

Нагадаємо, в одному з готелів Києва сталося масове отруєння дітей.

Джерело: Фраза.юа