Що додати до кави для максимальної користі: інгредієнт №1, на думку дієтологів
Джерело: unian.ua
Існує кілька добавок, які зроблять вашу каву ще кориснішою.
Любителям кави часто кажуть, що не слід додавати у свій напій, якщо вони хочуть зберегти його корисним, наприклад, солодкі сиропи чи вершки. Однак водночас, пише Parade, існують добавки, які зроблять вашу каву ще кориснішою.
Якщо ви хочете зробити свою каву максимально корисною, то Дженніфер Хаус, магістр наук, дієтолог із First Step Nutrition, рекомендує додавати ашваганду (індійський женьшень). Ця рослина є адаптогеном і відома тим, що знижує тривожність і покращує сон. Ашваганду можна знайти як у порошкоподібній, так і в рідкій формі і для відчутної користі рекомендована доза становить від одного до шести грамів на день.
Однак додавання ашваганди до кави – не єдиний спосіб зробити її кориснішою. Дієтологи називають ще п’ять відповідних для цього спецій.
1. Кориця
За словами сертифікованого дієтолога Серени Беналі, кориця містить потужні антиоксиданти, які допомагають боротися з окислювальним стресом і зменшують запалення в організмі. А зареєстрована дієтологиня та директорка з питань здоров’я в Elior North America Шері Нельсон зазначає, що кориця в каві може допомогти знизити стрибки цукру в крові після їжі та покращити чутливість до інсуліну.
2. Молоко
“Додавання молока до кави – чудовий спосіб підвищити її харчову цінність, зокрема, завдяки збільшенню споживання білка, кальцію і вітаміну D”, – каже Беналі. Якщо ви не переносите лактозу або є веганом, зробіть вибір на користь рослинного молока.
3. Куркума
Якщо вам подобається смак куркуми, додавання її до кави може допомогти боротися із запаленням і поліпшити роботу мозку, каже Нельсон. Вона радить додавати до кави від чверті до половини чайної ложки меленої куркуми разом із дрібкою чорного перцю, тому що чорний перець допомагає куркуміну в куркумі (найкориснішій частині) краще засвоюватися організмом.
4. імбир
Імбир може допомогти травленню, зменшити нудоту і має протизапальну дію, зазначає Нельсон.
5. Несолодкий какао-порошок
Якщо вам подобаються кавові напої з шоколадом, Нельсон рекомендує додавати в каву несолодкий какао-порошок. Він багатий на флавоноїди, антиоксиданти, які можуть поліпшити здоров’я серця, знижуючи артеріальний тиск і покращуючи приплив крові до мозку, каже вона.
Раніше УНІАН розповідав про потужний протизапальний інгредієнт №1, який варто додати в суп.