Італійська кухня: особливості національних страв Італії

Італійська кухня одна з найвідоміших та найсмачніших кухонь у світі, традиційні страви італійської кухні популярні майже у кожному куточку нашої планети. Італія-це не лише паста та піца, країна славиться різноманітними кулінарними традиціями, які створювались та зберігаються протягом сотень років, а деякі національні страви Італії зберегли свої початкові рецепти з часів Римської імперії.

У даній статті познайомимо вас з особливістю та різноманітністю італійської кухні, що можна приготувати з італійських страв, топовими національними смаколиками, які є візитівкою Італії.

Популярні національні страви Італії

Італійська Паста

Італійська кухня: паста

Найпопулярнішим та доступним продуктом в Італії є паста, що є джерелом вітамінів та мінералів, а також ідеєю для багатьох  варіантів приготування різноманітних страв. Завдяки великому виробництву паста стала популярним та головним символом італійської кухні. І саме італійці найкраще знають, який вид соусу підібрати для того чи іншого виду пасти, а соусів є велика кількість видів, що робить пасту неймовірно смачною, апетитною та вишуканою стравою для подачі у ресторанах італійської кухні.

Італійська Піца

Італійська кухня: піца

Піца – італійська національна страва. Являє собою круглий відкритий пиріг, з помідорами, сиром, та іншою найрізноманітнішою начинкою, яку запікають у духовці. Страва, яку можна готувати за своїм смаком та фантазією, за різними рецептами італійської кухні, які відрізняються складом, начинкою, формою. Піца це не лише смачна та поживна страва, але і національне надбання Італії, символ її культури та гастрономії.

Полента

Італійська кухня: Полента

Одна із страв національної кухні Італії. Каша, яку готують з кукурудзяного борошна грубого помелу. Подають її до столу під м’ясним, грибним чи вершковим соусом, зверху посипають пармезаном. Їсти страву можуть гарячою і холодною порізавши на порційні шматочки.

Лазанья

Італійська кухня: Лазанья

Національна страва Італії, яка є популярною в багатьох куточках світу. Являє собою багатошарову запіканку, яка є ситною, у якій пошарово чергуються листи тіста, начинки та соусу бешамель. Начинка можу бути різноманітною, як м’ясний фарш так і гриби чи морепродукти. Дану італійську страву можна легко приготувати в домашніх умовах.

Аранчіні

Італійська кухня: Аранчіні

Популярна італійська страва, яку можна зустріти як у кафе так і у кіосках вуличної їжі. Це рисові кульки, які начиняють фаршем і томатним соком, обсмажують у фритюрі-це класичний рецепт, проте з розвитком кулінарії, часто можна зустріти інші різноманітні начинки такі як: гриби, сьомга, іноді шоколад чи горіхова паста.

Фрітта

Італійська кухня: Фрітта

Класична страва національної італійської кухні. Омлет з овочами та сиром. Готують омлет спочатку на сковороді, а потім доводять до готовності у духовці, запікають до золотистої, смачної хрусткої скоринки.

Капрезе

Капрезе

Традиційна закуска в Італії, яка вважається однією з головних національних страв Італії. Смачна закуска, яку готують з помідорів, сиру моцарелла, базиліку та оливкової олії. Страва виходить неймовірно смачною і продукти, які входять до складу страви по кольоровій гамі нагадують прапор країни (зелено-біло-червоний).

Квіти цукіні

Квіти цукіні

Популярна страва в Італії. Готують її з квітів цукіні, які фарширують сиром, обсмажують у клярі. До столу подають з овочами, соусом, вершковим сиром.

Тірамісу

Тірамісу

Тірамісу один з найвідоміших десертів в італійській кухні. Готують смаколик з бісквітного печива савоярді,сиру маскарпоне, яєць, пудри та кави, якою просочують печиво та надають десерту ще смачнішого вологого смаку.

Різотто

Різотто

Одна з найпопулярніших страв національної кухні Італії. Готують з рису арборіо, який обсмажують на сковороді, додають вино, бульйон, завдяки чому рис стає вологим та смачним, потім добавляють м’ясо, гриби, морепродукти, зараз варіацій є велика кількість і приготувати страву італійської кухні ви можете відповідно до свого смаку та вподобань.

Равіолі

Равіолі

Національна страва італійської  кухні. Являють собою невеликі квадратної форми вироби з тіста. Є різновидом італійської пасти. Для начинки використовують різні інгредієнти м’ясо, гриби, шпинат, найпопулярніший варіант містить курку, пармезан. зелень. Равіолі відварюють чи смажать, до столу подають з пармезаном та різноманітними соусами.

Італійська кухня: Мінестроне

Мінестроне

Мінестроне – одна з найпопулярніших страв італійської кухні. Готують суп з сезонних овочів, які обсмажують  на оливковій олії або варять, половину овочів  подрібнюють у блендері до пюре, яке потім додають у суп, згодом додають рис або пасту. Виходить смачний, легкий суп.

Традиційна італійська кухня, італійські страви – це національне надбання країни. Вирізняється кухня вишуканістю та смаком страв. Кожен прийом їжі в Італії як своєрідний ритуал і відмінний час для спілкування з рідними, друзями, італійці нікуди не поспішають і намагаються відчути кожен відтінок смаку страви,иадже їжа-це мистецтво і в них дійсно варто цьому повчитися. Італійські національні страви приносять задоволення не лише для організму, але і для душі.

Ще більше традиційних страв дивіться у розділі “Кулінарія“.