Дієтологиня поділилася найкращими протизапальними спеціями: допомагають від болю й артриту

Джерело: unian.ua

Хронічне запалення є прихованою причиною багатьох серйозних захворювань, включно з хворобами серця, діабетом і аутоімунними розладами. У людей, які страждають від болю в суглобах і артриту, запалення може посилити симптоми й істотно вплинути на якість життя. Включення протизапальних продуктів у свій раціон – потужний спосіб боротьби з цією проблемою природним шляхом. Комплексний дієтолог Дженн розповіла порталу SheFinds про найкращі протизапальні спеції, які вона використовує для зміцнення здоров’я кишківника та боротьби із запаленнями.

Імбир

Імбир очолює список протизапальних спецій, рекомендованих Дженн. Вона зазначає, що імбир має антибактеріальні, антиоксидантні та протизапальні властивості”. Імбир – універсальна спеція, яку можна легко включити у свій повсякденний раціон.

Дієтологиня рекомендує додавати імбир – мелений або корінь – до чаю. Його також можна додавати до смузі, супів і рагу, печені.

Куркума

Наступною у списку Дженн йде куркума, ще одна потужна протизапальна спеція. Куркума відома активною сполукою куркуміном, протизапальну дію якої ретельно вивчали.

Дженн рекомендує додавати куркуму в батат, тому що вона не змінює його колір. Щоб максимізувати засвоєння куркуми, дієтолог пропонує додати дрібку чорного перцю. Піперин у чорному перці підвищує біодоступність куркуміну, роблячи його більш ефективним у зменшенні запалення і болю.

Куркуму також можна додавати в рис, карі та супи, а також приготувати “золоте молоко”, змішавши куркуму з теплим молоком (натуральним або рослинним), дрібкою чорного перцю і підсолоджувачем за вашим вибором.

Раніше УНІАН розповідав про користь кориці для здоров’я. Так, вона може знизити рівень цукру та холестерину в крові, а також зменшити запалення, але вживання великих доз цієї прянощі може мати несприятливі наслідки.