ТОП 5 лайфхаків, щоб швидко вивчити іноземну мову

Всі ми живемо у час глобалізації, а також безмежних можливостей для подорожей по всьому світу. Разом з тим, щоб повною мірою скористатися цим, отримувати необхідну інформацію, а також мати можливість спілкуватися з іншими людьми, виникає потреба у знанні іноземних мов. Для когось, достатньо знати хоча б міжнародну англійську, на рівні трохи вище за середній, а іншому хочеться вивчити мову тієї країни чи регіону, куди він збирається вирушити в подорож, або тим більше жити там. Ситуація у кожного своя, проте необхідність спільна – вивчити ту чи іншу іноземну мову.

Так, сьогодні найпопулярніші мови починають викладати не лише у школах, а й у дитячих садках. Звичайно ж і у ВНЗ, а також ще існує безліч різноманітних лінгвістичних шкіл, кожна з яких претендує на унікальність методики та обіцяє, що вже через пару днів ви станете мало не носієм мови. По-перше, ми з такими чудесами не стикалися, а по-друге, таке задоволення коштує грошей, а іноді чималих. Відповідно, не всім по кишені. У такому разі, що робити, відмовитися від витівки, мрії, подорожі? Ні, розмінюватися ніколи не варто, потрібно не лише мати бажання, а й шукати можливості його реалізувати. Ну а ми, щоб допомогти вам у цьому, покажемо кілька лайфхаків якомога легше, швидше та ефективніше вивчити іноземну мову. Можливо, деякі з них вам здадуться простими або навіть елементарними, але тим не менш, вони дієві, і допоможуть вам без додаткових зусиль, досягти своєї мети.

  • Завантажте на смартфон самовчитель в аудіо форматі.

Такі гаджети сьогодні має практично кожен з нас. Більш того, вони не тільки мають безліч корисних функцій, але й знаходяться майже 24 години на добу під рукою. Тому, обов’язково завантажте на нього самовчитель мови, яка вас цікавить. Достатньо буде навіть досить простенький, у якому повторюються двома мовами найпоширеніші і вживані слова і висловлювання, розподілені за кількома основними категоріями. Це не потребує від вас жодних зусиль, зате ви вже через кілька днів значно поповните свій словниковий запас. Просто прослуховуйте один і той самий запис якомога частіше, що можна робити, коли вам нема чим зайнятися. Наприклад, ви їдете в транспорті, стоїте в пробці, або ж просто прогулюєтеся. Це набагато краще і корисніше, ніж без абиякої користі переглядати профілі незнайомих людей у соцмережах.

  • Дивіться фільми цікавою для вас мовою.

Чудова штука. А головне дієва. А ще – такий спосіб вивчення іноземної мови, припаде до душі, напевно, кожному. Адже таким чином ми всіма органами почуттів повністю занурюємось в процес навчання. Тільки уявіть, у нас є картинка, ми бачимо, що відбувається на екрані – міміку акторів, їхню інтонацію, сцену тощо. Відповідно, приблизно розуміємо те, що там відбувається, адже знаємо деякі слова. Поєднавши ці два фактори, інтуїцію і логічне мислення, ми почнемо здогадуватися, а потім і розуміти, що означає нове для нас слово, що йде у зв’язку зі знайомим. І як показує практика, те, що ми вивчили подібним чином, ніколи не забудеться, і при цьому, без жодного зубріння.

  • Використовуйте перекладач Google.

Наприклад, вас цікавить як буде перекладатися те чи інше слово на іноземну мову, що вас цікавить. І причин для цього може бути чимало. Просто впишіть його в перекладач Google. Тепер, крім текстової версії, ви матимете можливість почути це слово або вираз в аудіо форматі. Причому з правильним акцентом. Прекрасна можливість попрацювати не лише над своїм словниковим запасом, а й вимовою.

  • Вивчайте написи на етикетках.

Можливо, комусь це здасться смішним, проте. Сьогодні, на багатьох товарах, як продуктових, так і з промислової групи існують описи, інструкції або склад кількома мовами. Рідній, англійській, а також тій країні, куди вони експортуються. Відповідно, ми можете порівнювати 2 цих коротеньких тексти і розуміти значення нових слів за аналогією з попереднім варіантом.

  • Якщо можливо, не соромтеся спілкуватися з носіями мови.

Ви вже перебуваєте в іншій країні? Чудово! Обов’язково скористайтеся цим для вивчення місцевої мови, яку ви хочете опанувати. Адже багато хто, будучи невпевненими у своїх силах чи вимові соромляться робити це, а дарма! Так як теорія без практики, мало що означає, ну а в даному випадку, ви спілкуватиметеся з кращими «викладачами».

Як бачимо, у всьому цьому немає нічого складного. А якщо є бажання, і ви займаєтеся мовами ще на будь-яких курсах, то наші поради стануть чудовим доповненням до них та дозволять вирішити це питання всебічно та комплексно. В даному випадку йдеться саме про розмовну мову. Для того щоб ви могли коректно викладати свою думку і одночасно з цим розуміти, про що говорить співрозмовник. Ну а для письма та читання, потрібен інший підхід, для чого вам знадобиться викладач. І сподіваємося, що вже наступний текст про лайфхаки ви зможете читати саме іноземною мовою.