65-річна жінка каже, що почувається краще, ніж будь-коли: ось які вправи вона робить щодня

Джерело: unian.ua

65-річна письменниця Елісон Вейхе не зважувалася вже сім років і почувається у свої 65 краще, ніж будь-коли. Вона розповіла Business Insider, що не дотримується будь-якої спеціальної дієти, натомість харчується здоровіше і робить вправи, які приносять задоволення.

За словами Вейхе, з раннього дитинства вона використовувала їжу як втіху, що призвело до надмірної ваги. У 25 років вона почала дотримуватися екстремальної дієти, ретельно вимірюючи споживання калорій, і схудла, проте це не поліпшило її ставлення до свого тіла.

“Зовні я мала чудовий вигляд. Але всередині я була прив’язана до ваг”, – розповідає Вейхе.

Незабаром вона не змогла витримувати таке екстремальне харчування, і в неї розвинулася булімія. Такі нездорові стосунки з їжею у Вейхе тривали десятиліттями. Однак у 52 роки, після того, як її компанія розвалилася, вона зрозуміла, що досягла емоційної та фізичної межі, і настав час щось змінювати.

Жінка вирішила почати займатися спортом і записалася до професійного тренера, почала займатися пілатесом і плаванням.

“Поступово, з роками, у міру того, як я їла достатньо, рухалася і підтримувала постійну вагу, я почала більше цінувати і любити своє тіло. Це сталося не відразу. І це не обов’язково був один поворотний момент”, – розповідає вона.

У 58 років жінка перестала стежити за своєю вагою.

“Харчування стало інтуїтивним. Я їм дуже здорову, поживну їжу, яка змушує мене почуватися добре. Але це не була дієта, до якої я звикла. Це спосіб життя, який дає мені енергію.”, – розповідає вона.

Що стосується вправ, то вони стали більш м’якими, не такими інтенсивними, як напівмарафони, і з часом її фігура почала змінюватися з груші на перевернутий трикутник.

“Що довше я не зважувалася, то безпечніше почувалася. З кожним роком я все краще відчувала себе як ціле – тіло і душа. Мені кажуть, що зараз я виглядаю молодшою, ніж у 50 років”, – ділиться жінка, зазначаючи, що більше не дозволяє цифрам на вагах визначати своє життя.

Раніше ми розповідали, який вид фізичної активності – ходьба, біг чи плавання – спалює найбільше калорій.

Також УНІАН писав про 10 найкращих вправ на прес після 50 років.