Дві київські блогерки під домашнім арештом. Рішення суду

2 червня 2023 р. Солом’янським районним судом було винесено рішення про відправку блогерки Дар’ї Семенченко під цілодобовий домашній арешт. Вона, разом з іншими трьома популярними блогерами Києва 16 травня знімала на відео роботу української ППО і поширила його в інтернет-середовищі.

Такий самий запобіжний захід отримала й інша київська блогерка Інна Чернецька. Про це повідомляє Watchers Media.

Зазначимо, що прокуратура виносила на розгляд питання про цілодобовий домашній арешт для даних осіб, в той час як захист наполягав на особистому зобовʼязанні. Слухання були закритими, так як про це прохав прокурор, аргументуючи це тим, що в клопотання містять інформацію про розташування ППО. Прохання було задовільнено.

Щодо самих блогерок, то Семенченко на засіданні суду заявила про те, що відео з роботою протиповітряних сил України до соц. мережі вона не викладала, а лише надіслала його адміністраторові одного телеграм-каналу, будучи впевненою, що перед публікацією адміністратор “заблюрить” відео. Так само, захист Чернецької в особі адвоката, наполягав на тому, що блогерка зовсім не мала злого наміру тим, що зняла своє відео і опублікувала його в своєму Instagram.

Результат судових засідання – цілодобовий домашній арешт для обох блогерок.