Київського чиновника підозрюють в розкраданні грошей на укриття. Подробиці

2 червня 2023 року прокуратурою було оголошено про розслідування куди витратились 1.2 млрд грн, що були виділені на облаштування та ремонт укриттів в Києві.

Після подій 1 червня (коли під час тривоги було виявлено закритим одне із укриттів столиці, що понесло за собою смерть людей), почалась детальна перевірка всіх укриттів столиці та дотримання в них встановлених вимог. Так, 10 червня було виявлено столичного чиновника, який ймовірно привласнив кошти, виділені на укриття, не виконавши ремонт сховища в повному обсязі.

Ним виявився начальник Управління будівництва, архітектури та землекористування Святошинської РДА. Про це повідомили у прес-службі Офісу генерального прокурора. Чиновнику висунуто підозру у розкраданні коштів, що були виділені на капітальний ремонт укриття на території Святошинського району. Йдеться про суму в розмірі 800 тис грн. Провівши слідство, було встановлено, що матеріали, які використані для ремонту сховища насправді значно дешевші, ніж це вказано у звіті чиновника. А ще, даному ремонту було присвоєно статус “виконаний не в повному обсязі”.

Разом з начальником Управління будівництва, архітектури та землекористування Святошинської РДА підозру оголошено ще й одному з підрядників. Адже чиновник навмисно заручився його підтримкою задля обману та провернення грошової афери.