У Києві вночі пролунали вибухи, працювали сили ППО: в КМВА розкрили подробиці

У Києві в ніч проти п’ятниці, 16 серпня, пролунали вибухи під час повітряної тривоги. Сили ППО працювали по “Шахедах”, запущених російськими окупаційними військами.

Відео дня

Вибухи у столиці було чути близько 00:20. Інформацію підтвердив мер Києва Віталій Кличко на своєму каналі в Telegram.

“Вибухи в місті. Працюють сили ППО. Перебувайте в укриттях!” – йдеться у повідомленні.

Кореспонденти OBOZ.UA повідомили, що вибухи було чути на лівому березі столиці, а також у Броварах на Київщині. Повітряні сили ЗСУ заявили про БПЛА в районі Києва і про роботу ППО.

Моніторингові канали писали, що станом на 00:26 загрози “Шахедів” для Києва немає. Ворожі ударні безпілотники були зафіксовані у районі міста Буча і рухалися у північно-західному напрямку.

За даними КМВА, цієї ночі російські окупанти знову намагалися завдати повітряного удару по Києву. З району Курської області РФ, попередньо, були запущені ударні дрони, які до столиці дісталися приблизно за дві години.

“Повітряна тривога в місті тривала 44 хвилини. В Києві працювали сили та засоби протиповітряної оборони. На цю хвилину в столиці без руйнувань і постраждалих”, – заявив начальник відомства Сергій Попко.

Він звернув увагу на те, що останнім часом почастішали повітряні тривоги саме в столиці. Напередодні їх було чотири за день. А з початку повномасштабного вторгнення, за понад 900 днів, у Києві прозвучало більше 1200 сирен.

“Не “звикайте” до тривог, коли ворожі дрони і ракети не збивають прямо над містом, і які багатьох розслабляють. Завжди ставтеся до сирен як до серйозного попередження по небезпеку для життя! Бережіть себе!” – додав чиновник.

Нагадаємо, що у ніч на 15 серпня Росія атакувала Київську область за допомогою ударних БПЛА типу Shahed. У регіоні працювали сили ППО, є збиті цілі, уламками пошкоджено приватні будинки. Глава ОВА Руслан Кравченко повідомив про пошкодження 4 приватних будинків та одного авто внаслідок падіння уламків збитих цілей.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Повітряних силах заявили, що в ніч на 15 серпня захисники неба знешкодили над Україною 29 російських дронів-камікадзе типу Shahed-131/136. Окупанти запускали їх групами, також атакували трьома ракетами. ППО працювала у восьми областях.



Джерело: obozrevatel.com