На Київщині сапери виявили у водоймі бойову частину авіаційної ракети. Подробиці і фото

У Вишгородському районі Київської області під час обстеження водойми водолази-сапери знайшли бойову частину некерованої авіаційної ракети С-8. Подія сталась в селі Мусійки.

Відео дня

Про це повідомили в пресслужбі Мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС України. Розмінування території регіону ще не завершено.

“Сьогодні (12 серпня. – Ред.) група з підводного розмінування Мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС України працювала у Вишгородському районі області. Водолази-сапери обстежували акваторію штучної водойми в селі Мусійки”, – розповіли в пресслужбі.

Під час робіт фахівці обстежили дно на площі 0,0792 гектара та знайшли бойову частину некерованої авіаційної ракети С-8. Її безпечно вилучили та транспортували на полігон для знищення контрольованим підривом.

На Київщині сапери виявили у водоймі бойову частину авіаційної ракети. Подробиці і фото

С-8 (калібр ракет 80 мм) – радянська/російська 80-міліметрова некерована авіаційна ракета, призначена для знищення техніки та живої сили супротивника з повітря. Ракета випускається з декількома видами бойових частин.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Київській області на території Баришівської громади трактор підірвався на ручній гранаті. Внаслідок вибуху була пошкоджена сільськогосподарська техніка.



Джерело: obozrevatel.com