Актор Сергій Деньга: Це окреме щастя – підніматися з маленькими доньками пішки на 17-й поверх

Популярний актор Сергій Деньга розповів про зйомки і свого героя, як батько маленьких доньок-двійнят розкрив, як його родина справляється з вимкненнями світла і іншими негараздами воєнного часу

Читайте також: Ірина Хоменко: Ми всі втомилися від війни, але у нас тут є хоча б якась розрада

Відомий актор Сергій Деньга з тих людей, що не боїться круто міняти життя: маючи серйозну технічну спеціальність, він пішов вчитися на актора і почав зніматися вже дорослою людиною.

Зараз в нього – багато цікавих глибоких ролей.

В детективі каналу ICTV2 «Розтин покаже» про роботу слідчо-кримінального бюро Сергій грає шефа відділку. В новому, четвертому сезоні хтось впливовий намагатиметься знищити і само бюро, і його працівників. Прем’єрні епізоди невдовзі покажуть на ICTV2.
Актор розповів про свого героя, пожалівся на відсутність у персонажа особистого життя і розказав про себе, свою родину і виклики воєнного часу.

Сергію, як ваші дівчата, маленькі доньки?

Віддали взимку в дитсадочок, щоб вони адаптувалися і соціалізувалися – і як почалося! Хворіють – то одна, то друга, а потім ми з дружиною валимося з температурою під 40. Кажуть, треба пережити цей момент: таким чином імунітет зміцнюється, бо якщо не пройдуть це у садочку, почнуть хворіти у школі.

Скільки донькам вашим зараз?

По три рочки. Одна дуже хоче балетом займатися: дивиться по телебаченню або просить знайти на YouTube-каналах, повторює усі рухи танцівниць і має наміри стати балериною. 

А її сестричка?

Дивиться на все це збоку і, мабуть, міркує собі, як це можна продавати (сміється). Я поцікавився у балетній школи, мені сказали, що можна доньок в 3,5–4 роки віддавати, тож вже скоро.

Ви колись розповідали, що дівчати різні…

Геть різні! Це добре видно за їхніми малюнками: у першій він такий рівненький, охайний, а у другій – усі фарби на папері (сміється), не розбереш, що саме вона зобразила, проте багато емоцій.

Як ви їх одягаєте?

По-різному – дружина на цьому наполягає: каже, речі можна купувати однакові, але одягати по-різному, адже вони – зовсім різні. Також купуємо однакові подарунки – бо інакше буде бійка.

У вас наприкінці червня був день народження. Як відзначили?

Сподівався на майданчику, але переставили зміни, в мене з’явилося декілька вільних днів, тож поїхав додому в Одесу. Не робили якогось святкування, бо і війна, і діти малі, і дружина втомилася, і я після переїздів – ми просто спокійно відзначили, прийшли найближчі люди, мій батько, просто по-сімейному посиділи.

Ваш батько – член-кореспондент Міжнародної академії наук екології (МАНЕБ) – зараз працює?

Ні, почалася війна, лабораторія деякий час не працювала. Зараз вже все налагодилося, батько  робив щось складне, допомагаючи колегам, але це такі разові роботи. Я також до війни працював у театрі, зараз розумію, що не повернусь туди.

На майданчику детективу «Розтин покаже» також сімейна атмосфера…

Це правда, у нас як в родині – дуже теплі стосунки. Вже четвертий сезон, хоча я приєднався до групи лише в минулому, але все одно – відчуваю себе своїм.

Бачили, як ви з Артемієм Єгоровим піддівали один одного…

Нам, як одеситам, пожартувати – святе (сміється).

Ваш персонаж – шеф бюро Карпенко. Що з ним відбуватиметься в 4-му сезоні?

З ним нічого особливого, проте змінюються обставини, у бюро – багато загроз. В цьому сезоні у багатьох з’явилася яскрава особиста лінія, і я сподівався, що може, й моєму Карпенку напишуть щось… Але ні, всі дісталося Зіновію (сміється). Проте мій персонаж захищає своїх людей, вони стали для нього сім’єю, і до декого він ставиться як батько. 

А щодо загроз бюро…

З’явиться зрадник, який робитиме всім нерви і псуватиме життя. Ми знімаємо останню серію, і тому вже знаємо, хто ця людина.

Невже хтось зі своїх?

Не скажу – все дізнаємося на прем’єрі (сміється).

Ви живете в Одесі, а сюди їздите на зйомки. Де тут мешкаєте? 

В готелі.

Як переживали оці вимкнення електрики? Як зі світлом в Одесі?

Пристосувався в готелі: у мене є лампа, яку можна зарядити повербанком, а все інше в готелі взагалі не проблема. А вдома в Одесі такі самі вимикання як і тут були – по 7 і більше годин. 

У вас будинок або квартира? Як побут організували? 

В мене квартира, та ще на 17-му поверсі, тому треба щось думати (сміється). Придбав два акумулятори, налагодив, тепер є інтернет і елементарне світло. А ще в нас електроплита, і вода не доходить до нашого поверху, коли світло зникає.

А чим годуєте малих?

Тим, що встигаємо приготувати, поки є світло (сміється). Дуже виручає термопот – це чайник і термос водночас, можна приготувати дітям кашу, заварити чай, каву. Також є плитка з газовим балоном, цілком безпечна модель із захистом для балона, тримаємо на випадок форс-мажору.

Як ви піднімаєтесь сходинками?

Це окреме щастя (сміється). Мої дівчатка три поверхи йдуть самі, а інші 14 – на мені і дружині (сміється). Коли минулої зими в нас не було ні опалення, ні світла, ні води, ми з сусідами зібралися і придбали генератор. Тепер у нас працює один ліфт і є холодна вода попри усі відключення, так шо є полегшення.

Як підтримуєте дружину, коли ви тут, а вона там із дітьми?

Своєю любов’ю, також намагаюся забезпечити родину. Нещодавно ми були у справах у Молдові, і дружина потім зізналася, що відчувала себе щасливою в цей час. І лише потім зрозуміла, що її не лякали повітряні тривоги. Адже вдома, навіть підсвідомо, повітряні тривоги тиснуть, псують настрій і плани, замість звичайного життя ми йдемо в укриття, бо в Одесу прилітає дуже часто, як і в інші міста країни.

Який ваш прогноз на найближчі місяці і зиму?

Ви знаєте, я оптиміст, що працює над собою: намагаюся вірити, що все буде добре! В нас є далекобійні ракети власного виробництва – наскільки я розумію, а з цією зброєю можна винести усі ці олен’ї, енгельси, севаслейки. Вірю, що першим кроком стане Крим, тим паче що західні партнери не мають нічого проти, адже це наша територія. Думаю, що перевага буде на нашу користь, і ми не віддамо жодної з наших територій. Отака в мене установка. 

Дякуємо за допомогу в організації інтерв’ю пресслужбі каналу ICTV2  Тетяні Постольніковій

Джерело: afisha.bigmir.net