У Києві призупинили ремонтні роботи на Бессарабському ринку — у КМВА назвали причини

Ремонт на Бессарабському ринку у Києві

Попко наголосив, що навіть під час війни збереження історичної спадщини Києва, зокрема захист історичних будівель, — це надважлива задача і для влади міста, і для суспільства. За його словами, останнім часом громадськість столиці все частіше звертає увагу на різноманітні інциденти, пов’язані із захистом історичної архітектури міста.

“Одним з останніх таких випадків став відомий всій Україні і поза її межами Бессарабський ринок. На ньому розпочалися ремонтно-демонтажні роботи, які справедливо викликали резонанс серед суспільства. Небайдужі кияни, журналісти, активісти переймаються — чи не завдадуть ці роботи шкоди будівлі”, — йдеться у повідомленні.

Начальник КМВА зазначив, що для гарантованого збереження історичної пам’ятки архітектури Києва та для прозорості усіх робіт на Бессарабському ринку він видав наступні доручення:

  • тимчасово призупинити усі види ремонтно-демонтажних робіт на Бессарабському ринку до достеменного встановлення хто, які саме роботи, за чиїм погодженням і під чиїм контролем здійснює на Бессарабському ринку; 
  • надати безперешкодний доступ громадськості до місця проведення робіт для уникнення маніпуляцій та прозорості висвітлення у ЗМІ. 

“Відповідні структурні підрозділи вже розпочали виконання мого доручення. Про хід виконання цього доручення кияни будуть оперативно поінформовані. Ми захистимо нашу історичну спадщину”, — наголосив Попко. 

Також важливі новини дня по темі:

Київ ремонт пам'ятник архітектури ринок


Джерело: Новини.LIVE