Новини. Наскільки вони важливі у нашому житті та чи можна їм довіряти?

Мабуть, людина, це саме та жива істота, яка завжди відрізнялася найбільшою допитливістю розуму. А про деяких можна сказати і так – хочу все знати. Все що потрібно, а ще більше те, що не стане в нагоді. Так було, є і, швидше за все, буде завжди. Тим більше, сьогодні ми живемо у вік інформації, яка просто ллється на нас рікою з усіх боків. Разом з тим, вона може бути як тематичною, вузькоспеціалізованою, розважальною, і т.д. Ну і звичайно ж новинною. До якої у багатьох існує неоднозначна думка. Одні просто не можуть і дня прожити, не прочитавши або не почувши новин. Інші ж вважають, що новинам не можна довіряти і це зайва трата часу.

Чому важливо читати новини?

Заради справедливості, в даному випадку, не можна сказати хтось із них цілком правий, а інший ні. Адже в нашому світі немає нічого ідеального і однозначного. Все залежить від того, наскільки ми самі правильно ставимося до тієї чи іншої ситуації, події, явища тощо. Причому це стосується всіх областей нашого життя. І новин у тому числі. Тому буде не зайвим знайти «золоту середину» і об’єктивно розібратися в цьому питанні, щоб кожен міг прийняти для себе правильне рішення, чи можна довіряти новинам чи ні. І взагалі, чи вони потрібні в принципі?

новини

Читати новини в медіа-ресурсах

Довіряйте авторитетним, національним, незалежним медіа ресурсам, у тому числі й «Ukr-day». Адже вони дуже дорожать своєю репутацією та авторитетом. Відповідно, висвітлюють ту чи іншу подію з максимальною неупередженістю. Тоді як інші ресурси можуть бути заангажовані, а їх власниками є великі бізнесмени та політики. Тому, більшість інформації в даному випадку, буде орієнтована на отримання аудиторією тих чи інших висновків або ставлення до ситуації, або особистості. Так як впливаючи на свідомість інших людей, можна досягти безлічі дуже глобальних цілей. Як визначити, де який ресурс? Дуже просто. Незалежні видання публікуватимуть інформацію максимально широкого формату. Починаючи від розважальної та закінчуючи світовими новинами. В інших, яскраво видно акцент, і позитивне піднесення інформації, наприклад, про ту чи іншу політичну партію. Або ж її неприкриту рекламу. І чи довіряти їм це вже особиста справа кожного.

Чи можна довіряти новинам?

Як ми вже говорили, новини, це не добре і не погано, вся річ у тому, як і наскільки правильно ми до них ставимося. Наприклад, бізнесменам і фінансистам варто не детально, але хоча б образно знати, як йдуть справи на світових біржах. Або ж, як може вплинути на їхній бізнес у країні зміна керівництва. Ну а якщо ви збираєтеся на відпочинок, у відрядження або просто подорож, потрібно прочитати новини про те, що там буде цікавого чи корисного для вас на той момент. Наприклад, якийсь значущий захід, на якому ви хотіли б побувати. А ось знати, який собака у президента іншої країни, що «зірка» їв на вечерю, і тим більше про заокеанські катаклізми навряд чи варто. Адже що це вам дасть, хіба що потріпає нерви? Це вам потрібно? Беріть тільки те, що вам корисно, а не все поспіль. Голова – це не сміттєвий кошик.

Новини, яким можна довіряти подано не образно і розпливчасто. А кажуть про конкретні факти. Це означає, що, метою новинної телевізійної передачі не просто бажання привернути увагу аудиторії, щоб та, заразом ще й подивилася один, або навіть кількох рекламних блоків. А справді дати правдиву, актуальну, цінну інформацію. Наприклад, завтра в місті передбачається свято, тому на деяких вулицях можуть бути автомобільні пробки. Тому краще поїхати в об’їзд. Уряд, прийняв новий закон, який може внести деякі корективи у ваш бізнес, або ж у місті відкрився новий магазин, можна буде недорого купити продукти, меблі, одяг, і т.д. Погодьтеся, саме така інформація має сенс, і заходити на ресурс новин, що дає її, звичайно ж варто.

де читати новини

Ну що тепер ви зрозуміли, що сказати про новини однозначно добре чи погано не можна. Усе питання, як ми до цього ставимося, і звідки отримуємо інформацію. Яка може бути, як корисною, так і ні про що, або навіть фейковою. Хоча деяким це теж подобається. І ці люди свідомо шукають у медіа виданнях всілякі плітки, чудово усвідомлюючи, що вони роблять. Ну що ж, ми всі різні, і у всіх свої розваги. Ну а вам можна сказати що пощастило, знайти серед усього розмаїття і зайти на наш інтернет-канал новин, на якому на вас чекає найактуальніша, достовірна, і корисна інформація.

Джерело