Харчишин розкрив діагноз сина, ледве стримуючи сльози

Лідер гурту Друга ріка Валерій Харчишин розповів про недугу своєї дитини.

Валерій Харчишин, лідер гурту “Друга ріка”, розповів в інтерв’ю про важку хворобу свого 16-річного сина Євгена. Артист поділився, що недуга дитини пов’язана з рідкісним нейропсихіатричним синдромом PANS&CANS, який почали діагностувати відносно нещодавно.

За словами Валерія, хвороба проявляється ментальним віддаленням дитини, коли вона стає геть іншою людиною. Харчишин описав цей стан як “зміну особистості” й зазначив, що захворювання не лікується.

Читайте також: “Я – Селін Діон”: до фільму потрапили судоми співачки – відео

PANS означає дитячий нейропсихіатричний синдром із гострим початком, а CANS – дитячі гострі нейропсихіатричні симптоми. Хвороба включає сукупність різних симптомів: поведінкові розлади, автоімунні проблеми, синдром Туретта, гострі психози, біполярний розлад і синдром дефіциту уваги.

Співак зазначив, що хвороба його сина викликана інфекцією стрептокока, яка потрапила до головного мозку, ймовірно, після видалення аденоїдів або гострого респіраторного захворювання. Лікування включає високі дози антибіотиків й імуноглобулінів, а в деяких випадках – хіміотерапію.

Євгену нині 16 років, він уже виріс вище за свого батька. Харчишин і його колишня дружина Юлія сподівалися, що гормональні зміни в період пубертату допоможуть покращити стан сина, але значних змін не відбулося.

Валерій зазначив: прийняття нової реальності виявилося вкрай важким випробуванням для їхньої родини. Артист сказав, що пережити хворобу дитини значно складніше, ніж утрату дорослої людини, і що це випробування призвело до розриву їхніх стосунків із Юлією. Харчишин повідомив про розлучення з дружиною 2022-го року.

Читайте також: Ксенія Мішина розповіла, як і навіщо голодує

Раніше повідомлялося, що зірка “Щоденника пам’яті” страждає від тієї самої хвороби, що й героїня її фільму.

Джерело: afisha.bigmir.net