Чи можна їсти яйця влітку: дієтолог попередила про небезпеку

Джерело: unian.ua

Яйця вважаються одним із найкорисніших і найпоживніших продуктів. Дієтологи розповіли, чи шкідливо їх їсти в літню спеку, пише food.ndtv.

“Влітку абсолютно нормально їсти яйця, але в помірних кількостях. Вони містять різні вітаміни та мінерали, які підтримують високий рівень енергії”, – зазначила дієтологиня Мехара Раджпута.

Водночас вона попередила, що яйця можуть викликати жар в організмі, але, якщо не перевищувати рекомендовану норму, вони можуть бути чудовим корисним продуктом. Зазначається, що фахівці радять з’їдати до 2 яєць на день і не більше, оскільки це може спричинити подальше нагрівання тіла, що призведе до проблем із кишечником.

“Яйця багаті вітамінами A і D, необхідними для зміцнення кісток. Мінералами, такими як кальцій, фосфор, цинк, йод, незамінними жирними кислотами і залізом. Залізо необхідне для утворення еритроцитів. Це підтримує високий рівень енергії та допомагає контролювати тягу до їжі, запобігає втомі, слабкості та підвищує імунітет”, – додала дієтологиня.

Дієтологиня Аміта Гадре також погодилася з тим, що їсти яйця влітку абсолютно нормально, особливо якщо ви їсте їх із фруктами та овочами. В іншому разі це може призвести до закрепів і проблем із травленням. Фахівець рекомендує включати до свого раціону багато клітковини.

Нагадаємо, раніше УНІАН повідомляв, як жінка їла 2 яйця на сніданок щодня і які зміни вона помітила.