Провідний механік попередив про небезпеку використання вживаних шин

Джерело: unian.ua

Популярний онлайн-механік Скотті Кілмер порадив автомобілістам двічі подумати, перш ніж купувати комплект старих шин для свого автомобіля.

Скотті, який працює з автомобілями понад 50 років, набув значної кількості підписників на YouTube, де він ділиться порадами, що можуть допомогти знизити витрати на експлуатацію автомобіля і допомогти автомобілістам запобігти аваріям і поломкам, пише Daily Express.

У нещодавньому відео Скотті попереджає автомобілістів, що шини, які були у вжитку, можуть бути доступними за ціною, але можуть бути небезпечними у використанні, навіть якщо на них все ще є великий протектор.

Він пояснив: “Сьогодні всі намагаються заощадити, але я скажу вам, що купувати вживані шини насправді не дуже хороша ідея. Чому вони там на продаж, вони нікуди не годяться, мені потрібні нові. Крім того, шини з віком псуються – старі шини застарівають. Якщо ви отримуєте шину шестирічної давності, навіть якщо протектор має гарний вигляд, добре, що вона вся потріскана всередині і небезпечна”.

За його словами, з часом гумові полімери, з яких складаються зовнішні стінки шин, зрештою руйнуються, спричиняючи утворення різних дрібних тріщин. Ці тріщини не тільки некрасиві, а й дають змогу повітрю виходити, спричиняючи додаткове тертя, що може знизити економію пального і, в крайніх випадках, призвести до викидів.

Під час руху в сиру погоду вода також може потрапити в тріснуті шини, що може призвести до зміни кутів установки коліс і проблем під час прискорення і гальмування.

Пізніше у відеоролику Скотті припустив, що водії можуть потрапити в серйозну аварію, якщо їздитимуть на машині з пошкодженими шинами.

Він додав: “У мене були клієнти, які купували вживані шини, щоб заощадити гроші, і в результаті одна з шин вибухнула, тому що вона була старою і більше не могла витримувати тиск. Але якщо ви любите азартні ігри і хочете купити вживану шину, не йдіть у магазин шин, а вирушайте на звалище. Автомобілі, які відправляються на звалище через те, що вибухнув двигун або трансмісія, можуть мати дуже хороші шини”.

Багато експертів радять водіям уникати не тільки вживаних шин, а й нових моделей, які продаються бюджетними брендами.

Хоча ці шини безпечні у використанні і коштують значно дешевше, ніж шини високого класу, через використання в них гуми нижчої якості вони зношуються і тріскаються набагато легше.

Крім того, багато дешевих шин не володіють такими ж функціями безпеки, як моделі преміум-класу, а це означає, що більшість з них мають набагато більший гальмівний шлях у вологих або зледенілих умовах.

Поради Скотті Кілмера

Один із найпопулярніших автомобільних експертів YouTube Скотті Кілмер поділився кількома способами, за допомогою яких водії можуть бути впевнені, що купують “чесний” вживаний автомобіль.

У недавньому відео Скотті припускає, що водії часто можуть дізнатися, чи був раніше пошкоджений уживаний автомобіль, який їх цікавить, перевіривши його магнітом.