Спорт для схуднення: який вид спорту обрати?

Багато людей розпочинають активні тренування та помічають, що зайві кілограми не уходять або процес іде дуже повільно. Так в чому ж причина, заняття спортом для схуднення повинно допомогти завжди. Ні!

Фактори, які впливають на схуднення

Правильне та збалансоване харчування. Якщо ви на тренуванні та протягом дня витрачаєте менше калорій чим з’їдаєте за день, то результат буде нульовим.

Правильне харчування.

Неправильне виконання вправ, які можуть зашкодити суглобам, дати велике навантаження на хребет тощо.

Не дотримуватись системи, наприклад ви обираєте види спорту для схуднення та визначаєте скільки раз на тиждень треба займатись. Найкраще це мінімум 2-3 рази. Якщо таких тренувань буде 2 рази на місяць, то результату не буде, тому системність дуже головний показник.

Систиматичне тренування для схуднення.

Індивідуальний обмін речовин у людини, метаболізм, наявність хвороб та медичні показники потрібно обговорювати з лікарем перед початком тренувань.

Так який спорт найефективнішій для схуднення? Звичайно, заняття у тренажерному залі дають свої плоди та укріплюють м’язовий каркас. Але, щоб як найшвидше позбутись непотрібних кілограмів треба обрати кардіонавантаження. В такому випадку ви зможете швидко спалити жир, підтягнути форми та зробити шкіру більш пружною, а також частково позбутись целюліту.

Найефективніші види спорту для схуднення

Плавання

Плавання.

Відмінне кардіо для людей, в яких велика надмірна вага. В такому випадку дуже складно виконувати звичайні вправи та ходити в зал. В басейні покращується кровообіг всього тіла, працюють практично всі м’язи, мінімальне навантаження на суглоби. Обирайте будь-який вид аквааеробіки або просто плавання та починайте боротьбу. У воді всі вправи виконувати легше, також для людей, які мають проблеми зі спиною басейн стане скарбом.

Біг

Спорт для схуднення.Біг.

Також правильний спорт для схуднення та один з найефективніших. В роботу включаються всі м’язи, пришвидшується метаболізм та навантажується сирцево-судинна система. А якщо бігати ще на свіжому повітрі, то організм насичується киснем. Шлаки починають швидше виводитись, зникають набряки та поліпшується самопочуття в цілому. В середньому за 30 хвилин бігу в повільному темпі спалюється від 250 до 400 калорій. Головне – це обрати комфортне, якісне та ортопедичне взуття й намагатись займатись кожного дня (можна через добу) потрошку, але регулярно.

Теніс

Теніс як спорт для схуднення.

Гра, яка не тільки подобається та вводить в азарт, але й виступає відмінним кардіонавантаженням. Ви не тільки сильно спітнієте та спалите багато калорій, а й отримаєте велике задоволення.

Стрибки на скакалці

Стрибки на скакалці.

Це дуже енергозатратний  вид фізичного навантаження. В тонусі м’язи живота, сідниць, спини, стегон. Скакалка поміститься в будь-яку сумочку, її легко завжди носити з собою. Стрибати можна практично всюди, 30 хвилин занять спалюють від 350 до 550 калорій.

Ходьба

Спорт для схуднення. Ходьба.

Який спорт вибрати для схуднення ви так й не вирішили? Тривалі прогулянки – це найпростіший спосіб для боротьби з зайвою вагою. Якщо в день робити мінімум 10 тисяч кроків, то прискорюється метаболізм, починає краще працювати серцево-судинна система, а зайві кілограми поступово тануть на очах.

Кікбоксинг

Кікбоксинг.

Година, коли ви займаєтесь цим видом спорту, пролітає непомітно. Навантаження починається зі звичайних стрибків та додаються динамічні махи руками та ногами. Крім швидкого схуднення та отримання гарних форм в людей збільшується витривалість, спритність й суттєво підіймається самооцінка.

Групові тренування

Спорт для схуднення. Групові тренування.

Сьогодні розроблено багато програм, які поєднують в собі кардіо та звичайні вправи на прес, стегна тощо. Тривалість складає, як правило 30 хвилин, але все проходить у швидкому темпі. Коли займаєшся в групі, наявність інших людей змушує не лінуватись та не відставати. Також все проходить під керівництвом тренера, який пропонує готову програму.  Ви бачите правильну техніку виконання, не треба міркувати, яку зараз виконувати вправу та скільки треба зробити підходів.

На що орієнтуватись при виборі фізичних активностей?

Кожна людина вирішує самостійно, опираючись на свій фізичний стан, зайву вагу та власні вподобання. Дехто просто не любить бігати, тому обирає катання на велосипеді або греблю. Комусь подобаються танці.  Для іншого заняття з тренером у залі під наглядом буде найкращим варіантом. А хтось купує гантелі та починає просто займатись вдома. Неважливо, який варіант ви оберете, головне пам’ятати, що без правильного харчування на швидкий результат можна не розраховувати.

Спорт для схуднення, як вибрати.

Аеробні навантаження являються найкращими для спалювання зайвих кілограмів. Будь-який спорт потребує дисципліни. Ви можете, наприклад, скинути на 5 кілограмів за місяць, а потім перестати займатись, то вони швидко повернуться. Для повноцінного та довгого життя, спорт завжди займає одне з перших місць. Тренуватись треба постійно, попри погоду та пору року, або вік. Влітку бігаємо, восени йдемо в басейн, а взимку можна ходити в зал. Головне бажання та воля!

Більше цікавої інформації про спорт читайте в рубриці Спорт – Life.

Джерело