Штучний Інтелект може знищити декілька професій. Про яких фахівців йде мова?

Наразі все більш і більше в світі говорять про ШІ (штучний інтелект). І не даремно, адже він зданий замінити навіть людський труд та цілу професію. Це є ризиком втрати роботи для частини фахівців.

Вчені щодня роблять прогноз щодо розвитку ШІ та як він може вплинути на людство. Так, професор з Оксфордського університету Майкл Вулрідж вже встиг пояснити, яку ж професію в першу чергу може знищити штучний інтелект.

Професор зазначив, що роботу, яка має відношення до фізичної сили, ШІ не матиме можливості витіснити. Проте фахівців, які мають офісну роботу, дуже навіть може замінити собою. В першу чергу, мова йде про працівників кол-центрів. Адже вже зараз ШІ має змогу давати відповіді на питання, то варто задуматись, що ж може бути з фахівцями кол-центру, якщо штучний інтелект набуде ще більшого вдосконалення?! Звісно, вони стануть просто не затребуваними для керівництва компаній та попросту втратять своє місце роботи.

Саме тому, професор Вулрідж рекомендує таким фахівцям вже зараз мати свій “план Б”. «У Великій Британії сотні тисяч людей працюють у кол-центрах. Якщо ваша робота полягає в тому, щоб розуміти, що вам кажуть, але ви здебільшого дотримуєтеся певного скрипту, то ваша посада досить вразлива», — каже професор.

Також зазначимо, що вже 14% опитаних респондентів заявили, що втратили роботу саме через штучний інтелект.

Джерело