У поліції розповіли, скільки ухилянтів знайшли та доставили до ТЦК Києва з початку року

У Києві поліція продовжує активно розшукувати та доставляти до ТЦК та СП ухилянтів. Від початку року було знайдено 2319 осіб, які розшукуються за порушення правил військового обліку чи законодавства про оборону та мобілізацію.

Про це повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції в Києві, передає ТСН. В країні продовжується загальна мобілізація.

“З початку 2024 року з ТЦК та СП до ГУ НП у місті Києві надійшло 5833 звернення для встановлення місця перебування осіб та їх доставки з метою складання адміністративних протоколів, передбачених статтями 210 та 210-1 КУпАП”, – повідомили у поліції

Зазначається, що майже місяць тому кількість звернень про розшук від ТЦК до столичної поліції становила 5387. Тобто за цей час додалося майже пів тисячі ухилянтів.

Правоохоронці додали, що з початку року та на теперішній час встановлено місце перебування та доправлено до ТЦК та СП для складання адміністративних матеріалів 2319 осіб (ще місяць тому ця цифра, за даними поліції, становила 1416).

Як повідомляв OBOZ.UA, в Україні продовжується загальна мобілізація, під час якої чоловіків віком від 18 до 60 років можуть призвати на службу. Деякі громадяни повідомляють, що знаходять запрошення до військкоматів у своїх поштових скриньках.



Джерело